Национален парк „Рила“ с екопрограма в Седмо СУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград

Снимки: НП "Рила"

Дирекцията на Национален парк „Рила“ популяризира уникалната природа и забележителностите на най-големия национален парк в България с поредица от образователни инициативи сред ученици от Благоевград.

Експерти от Дирекцията представиха в Седмо Средно училище „Кузман Шапкарев“ – Благоевград биологичното разнообразие и забележителности на Национален парк Рила“ и резерватите в него с мултимедийна презентация и беседа в рамките на проект „Твоят час“. (

Ученици от 8-и и 9-и клас от създадения към проекта училищен клуб „Вселена 7“ се запознаха с дейностите по опазването и управлението на националния парк.

Дискутирани бяха въпроси свързани с мерките за опазване на видовете и техните местообитания, популяризирането на природозащитните дейности, режимите и нормите и правилата за поведение в защитената територия.

Голям интерес възпитаниците проявиха към представените любопитни факти, свързани с редките и защитени видове растения, животни и гъби, горските екосистеми, лечебните растения, както и водното богатство в защитената територия.

Образователните програми за Национален парк „Рила“ с участието на училищния клуб „Вселена 7“ ще продължат и на терен.

В края на месеца се планира посещение на представителни природни обекти в Северозападна Рила, с цел привличане и ангажиране на на младите хора в дейности, свързани природозащитата и опазването на околната среда като цяло.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK