Национален център за безопасен интернет с игра за деца и родители в Дупница

снимка: infomreja.bg, архив

На 11 август (неделя) екипът на Националния център за безопасен интернет и Община Дупница организират информационно-забавна инициатива за деца и родители, която ще се състои от 10 до 13 часа в парк Рила – Дупница, на голямата площадка.

По време на инициативата децата ще имат възможност да играят „Флашко в страната на Спамчетата” – образователна игра за деца, в която с помощта на консултанти от Националния център за безопасен интернет, децата ще научат как по-безопасно да сърфират във виртуалното пространство, както и за възможностите в интернет за забавление на цялото семейство.

Бащи и деца ще могат да си направят снимка като супергерои на Националния център за безопасен Интернет - Флашко и неговото дете – и да си припомнят колко важен е таткото – както в реалния, така и във виртуалния свят на детето.

Националният център за безопасен Интернет е създаден по проект, подкрепен от Европейската комисия по програма "Безопасен Интернет" на ЕК, в рамките на която се изгради и действа функциониращата към него.

Гореща Интернет-линия за приемане на сигнали за незаконно и вредно за деца съдържание и поведение в Интернет www.web112.net и Българската линия за онлайн безопасност (БЛОБ) www.helpline.bg. Нa линиите всеки може да потърси информация за безопасно използване на интернет и помощ във възникнала проблемна ситуация онлайн.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK