Началникът на пожарната в Благоевград - Боян Кондуров, стана "Пожарникар на годината 2017 г.”

Снимка: МВР

За двадесет и трети пореден път се проведе официална церемония за награждаването на победителите в Националния конкурс “Пожарникар на годината 2017 г.”

Отговорност е каузата в нашата работа, заяви гл. инсп. Боян Кондуров, началник на РСПБЗН - Благоевград, отличен с наградата „Пожарникар на годината“. Като благодари за оказаната му чест, той отбеляза, че това е награда и оценка за работата на всеки един от колегите му в екипа. Той бе категоричен, че за да си пожарникар е нужно сърце, чувство за дълг, чест и кураж. Гл. инсп. Кондуров пожела на всички свои колеги да съумеят да запазят искрата и хъса за работа, защото „това, което правим, си заслужава“.

Сред отличените са служители на ГДПБЗН, участвали при погасяването на големия горски пожар в района на Кресна и Симитли и при спасителните операции след наводненията в югозападната част на страната. Наградени са и служители, които през изминалата година приоритетно са работили с деца и хора от рисковите групи.

По инициатива на тези инспектори и в сътрудничество с местната власт в домовете на възрастни, самотноживеещи и болни хора от малки населени места бяха поставени димни датчици, а състоянието на електрическите и отоплителните им инсталации бяха проверени. 

По традиция на церемонията бяха връчени и награди за доброволец на годината и доброволен отряд на годината. Доброволчеството в България укрепва с всяка година – вече има 3000 подготвени и обучени мъже и жени, които при необходимост помагат на служителите на ГДПБЗН.

Министерството на вътрешните работи ще продължи да подкрепя усилията на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ за подобряване  условията на труд на пожарникарите, заяви зам.-министър Стефан Балабанов. Той увери, че процесът ще продължи и през тази година ще бъдат обновени още 22 сгради на пожарните служби. Ще бъдат осигурени и необходимите предпазни средства за пожарникарите.

В приветствието си заместник-министърът благодари и за оказаната подкрепа на доброволците и изрази увереност, че обединени и подкрепени от хората, служителите на ГДПБЗН ще бъдат още по-силни. 

 

Снимка: МВР
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

pomak21:11 - 06.02.2018
Nagrajdavat go za da si zatvrq ochite i d ane kazva koi podpali kresnenskoto defile.
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK