Наблюдател уринирал пред изборната секция в Ощава

снимка: infomreja.bg, архив

В Районната избирателна комисия в Благоевград цял ден валят весели и несериозни жалби. Така заместник-прдседателят Йордан Симонски определи по-голямата част от постъпилите близо 40 сигнала.

15 от тях са подаени към полицията и прокуратурата, останалите са отхвърлени.

„Една госпожа Башова представителка на Атака от Гоце Делчев ни сигнализира 12 пъти за изборни нарушения в различни села в общината. Всичките обаче са незначителни – за разлепени агитационни материали до блидот до изборните помещения. Госпожата не знам как е намерила факса на Областната управа и директно от там бълва оплакванията", разказа Симонски.

От Якоруда пък постъпил сигнал за мъж с прякор Мурльо , който организирал подмяна на вота. „Разбирате, че на такъв сигнал няма как да реагираме адекватно“ коментираха от РИК – Благоевград.

Оказа се, че спокойствието в изборния ден в кресненското село Ощава било нарушено заради пиян наблюдател. Той създавал напрежение сред избирателите и нарушавал обществения ред.

Председателката на РИК Елиана Спасова бе деликатна и не пожела да конкретизира действията на солидно почерпения мъж, тъй като е дама.

Заместникът й Йордан Симонски обаче бе по-контретен и призна, че пияният наблюдател е облекчавал физиологичните си нужди публично. След оплакването нарушителят е бил отстранен.

Сред поредицата жалби е и тази за мъж с име Тошко Тодоров – Айдука, който купувал гласове в благоевградския квартал Струмско.

Отхвърлена е жалбата, че в дома за възрастни хора в разложкото село Долно Драглишще директорката и кметицата давали на избирателите бюлетини с отбелязан вот.

От РИК – Благоевград заявиха, че в изборния ден в Пиринско са ангажирани около 3500 наблюдатели и още толкова застъпници. С най-много хора разполага партията на Николай Бареков, която е изпратила близо 1000 свои поддръжници да съблюдават законността на гласуването.

Изборният ден ще продължи до 19 часа. Там, където има опашки и струпване на хора пред урните, може да бъде удължен само с още един час.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK