Наближава Националният воден поход по горното течение на река Струма

Снимки: личен архив

От 17. до 20. май и тази година ще се проведе националния воден поход по горното течение на река Струма. Организатор на похода е клуб по воден туризъм „Струма 2012“ към ТД „Осогово“ – гр.Кюстендил

Сборният пункт е на 17. май, местността Чардака, село Раждавица, област Кюстнедил. 

По време на целия поход бивакът ще бъде стационарен в местността Чардака. В тази връзка ще има организиран транспорт за превозване на участниците и тяхната екипировка от базовия лагер до старта на етапа за съответния ден и от финала на етапа обратно до базовия лагер. За целта е предвидена стартова такса в размер на 5 лв. на участник.

В проявата могат да участват всички практикуващи воден туризъм в организирани клубове или самостоятелни участници, които имат добра физическа и техническа подготовка за практикуване на воден туризъм в бързо течащи води.

Всеки участник използва собствена материална база, която задължително включва спасителна жилетка и каска. Преди включване в мероприятието на ръководството се предоставят декларация по образец, подписана лично от всеки участник, както и стартова такса на стойност 5 лв.

Организационните разходи са за сметка на организаторите на проявата. Разходите на участниците са за сметка на клубовете и дружествата, в които членуват или за сметка на самите участниците.

За нежелаещите да бивакуват в селото има къща за гости.

За справки и допълнителна информация може да се обръщате към Гергана – на телефон 0898457280, на e-mail: [email protected], както и във facebook: Туристически клуб Струма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK