Ученическите олимпиади се провеждат при засилени противоепидемични мерки

Тази година децата не се явяват само в едно училище

Провеждат ученическите олимпиади при засилени епидемиологични мерки, съобщи БиТиВи. Тази събота са състезанията по информационни технологии, химия, философия и по-голямата част от чуждите езици.

"Национален кръг от олимпиадите за ученици се провежда в цялата страна. В началото на април Министерството на образованието и науката анулира състезанията заради епидемията, но месец и половина по-късно нова заповед на министъра ги възобнови.

В Националната природо-математическа гимназия днес се провежда националната олимпиада по информационни технологии. За нея са класирани 164 ученици от цялата страна, но в сградата на гимназията на състезание са само 16 деца заради противоепидемичните мерки.

Тази година децата не се явяват само в едно училище, както досега, а в съответния регион, в който са класирани учениците. Разбира се, целта е да се избегне струпването на хора на едно място.

На входа на училищата се мери температурата, задължително се дезинфекцират ръцете. В сградата се влиза задължително с маска или шлем.

Определено не е толкова удобно, но налагат го мерките и трябва да го спазваме, за нашето добро, за нашето здраве, казва ученикът Евгени Димов. Децата ще бъдат настанени през две места.

Капацитетът на залата е 16 души, а ние допускаме само шест, обясни Ивайло Ушагелов, директор на НПМГ "Акад. Любомир Чакалов". Олимпиадите по останалите предмети продължават и в следващите три дни. Общо на тях ще се явят около 2000 ученици. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK