7 лица с бронхопневмония са настанени в болницата в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Очакват се пробите им за КОВИД - 19

Трима душа са в момента с КОВИД – 19, двама са в болница в стабилно състояние. Третият е докторът, който е вкъщи. Имаме 7 човека с бронхопневмония, които са изолирани на втория етаж на гръдното отделение. Днес ще им бъдат направени тестове, за да се установи дали имат коронавирус.

Още веднъж подчертавам, времето се затопля, нека да спазваме карантинните мерки, да няма събирания на хора, обяви на пресконференция кметът на града Петър Паунов.

Той припомни, че от утре започва раздаването на пенсиите, графикът е ясен и е поставен на всички институции.

„Моля ви, да спазваме графика, ще има полиция на място. До този момент нямаме санкционирани хора за нарушаване на карантината, надявам се утре да не се налага да дебютираме. Спазване на задължителната 2-метрова дистанция, пълен ред по опашките, за да може всеки съвсем спокойно да влезе в офисите на „Български пощи“. Банковите клонове също са предупредени, по банкоматите да няма струпвания“, каза още Паунов.

Община Кюстендил ще се включи в раздаването на хранителни продукти на 442 лица, които са осигурени от БЧК. Още 110 лица ще получат 30 кг от 16 различни хранителни продукти – брашно, спагети, говеждо, леща, гювеч, зелен фасул, лютеница грах, домати консерва и др.

77 човека в момента са под карантина, като на други 185 вече е изтекла. Намалява броят на завръщащите се от чужбина, допълни още кметът на Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK