Областен управител и кметове обсъдиха актуални въпроси на работна среща

Снимки: Пресцентър

Проведе се работна среща между областния управител на област Кюстендил Виктор Янев и кметове на общини. Поводът бе запознаване с констатации от извършените проверки от Областна администрация Кюстендил на решенията на общинските съвети и актовете на кметовете на общините от областта.

В срещата участие взеха кметовете на Общините Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Кочериново, Трекляно и представители на Общините Невестино и Бобошево. Присъстваха още главният секретар на администрацията Гергана Михайлова и директорът на дирекция АКРРДС Василка Манчева.

„Административния контрол върху дейността на Общинските съвети се извършва върху всички решения на органите на местно самоуправление. Целта на тази работна среща е да  стане регулярна, за да се обсъждат теми, свързани с текущата дейност на общинските администрации с цел подобряване на обратната връзка между тях и областната администрация“, каза Виктор Янев по време на срещата. 

Конкретни пояснения относно законосъобразността и целесъобразността на актовете и решенията на общинските съвети даде Василка Манчева, като посочи общи наблюдение върху работата на местните органи.

Сред темите, които кметовете поставиха за обсъждане бяха също възстановяването и продажбата на земеделски имоти и промяна предназначението на зелените площи. 

Срещата завърши с дискусия на тема „Присъединяване към средата на междурегистров обмен в съответствие с утвърдени от Председателя на държавна агенция „Електронно управление“ общи условия за достъп до регистри на държавната администрация“ с цел подобряване на електронното управление и комплексното административно обслужване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK