Започва ремонтът на читалище „15. септември” в Разлог, кметът Герчев направи първа копка

Снимки: Община Разлог

Кметът на Община Разлог, инж. Красимир Герчев, направи символична първа копка на ремонтните дейности в сградата на НЧ „15.IX.1903-1909 г.” по проект „Повишаване на енергийната ефективност на обществените сгради в град Разлог - сгради на културната инфраструктура“.

На официалната церемония за ефективен старт на проекта присъстваха д-р Емил Тончев – народен представител в 44-то Народно събрание на Република България, д-р Мария Копанарова – председател на Общински съвет – Разлог, Катерина Харизанова – секретар читалището, общински съветници, служители на общинска администрация – Разлог, представители на фирмите изпълнители, жители и гости на Разлог.

Обща стойност на проекта е 1 025 480,61 лв., от които европейското съфинансиране е 853 194,30 лв., националното съфинансиране е 150 563,71 лв., а собственото съфинансиране - 21 722,60 лв.

По проекта ще се изпълнят строително-монтажни работи, които включват топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, ремонт на покрив, топлинно изолиране на покрив и под, подмяна на водопроводната и канализационната инсталации, също така ще бъде доставен и монтиран  котел  за отопление на газ.

Ще бъде извършен ремонт на санитарните помещения, ще бъде ремонтирана и мълниезащитната инсталация на сградата, ще се извърши ремонт на външни парапети и други.

С реализирането на проекта ще се повиши енергийната ефективност на сградата на културната инфраструктура – Народно читалище „15. септември 1903-1909 г.” – гр. Разлог, като се намали крайното потребление на енергия и косвено се намалят емисиите на парникови газове.

Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK