Нерегламентирано сметище изникна край Разлог

Снимки: Община Разлог

Неизвестни засега лица са изхвърлили 25 куб. м строителни материали в близост до бензиностанция „Шел“, по пътя Разлог-Благоевград, алармираха от общинската администрация в планинския град.

Освен че загрозява тревните площи край второкласния път, обособеното незаконно сметище замърсява и околната среда.

След установяване на извършителите ще бъде наложена глоба съгласно Наредбата за управление на отпадъците в Община Разлог. За физически лица санкцията е до 1 000 лв., а за юридически - до 4 000 лв.

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев и общинската администрация призовават жителите на града и общината да проявяват отговорно отношение към опазването на природата и при забелязани нарушения да сигнализират общинските служители.

 

КОМЕНТАРИ

Lora20:39 - 13.03.2017
Извинявайте, но кметът нали не е пъдар, за да следи кога някой гамен ще си изхвърли на....те гащи насред полет??? Постъпката с изсипаните край пътя буквално на входа за Разлог отпадъци е срамна, грозна, и виновният е именно този, който се мисли за голям герой, правейки това. Значи умен е , да не си задръства двора с отпадъци, но не е умен да се сети, че не е там мястото... Пък после все някой друг ни е виновен - в случая кмета?!? На крива ракета космоса и крив. Вътре в нас трябва да е непримиримостта към подобни грозни деяния, не да търсим под вола теле.
Разложанин17:29 - 13.03.2017
Кметчето къде е,та не си гледа работата? Не че нещо,ама това са неговите хора,на които дава обществените поръчки!А те в Разлог са само две фирми!
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK