На учение създадоха полева болница в Пловдив

Снимка: МО

Тренировка по разгръщане на полева болница се проведе в града

Тренировка по разгръщане на полева болница в спортната зала „Колодрум“ в Пловдив се проведе днес, 25 март. Това е второто подобно занятие след столицата, където в петък беше разположена полева болница в спортната зала „Арена Армеец“. 

В учението в Пловдив с логистична поддръжка участват 80 военнослужещи и 15 единици техника от военното формирование 46 690 от състава на Сухопътните войски под ръководството на командира полковник Костадин Добрев. Извършва се получаване от държавния резерв на материални средства (легла, дюшеци, възглавници и чаршафи), транспортиране и оборудване на помещението, след което ще бъде направена дезинфекция. При занятието са изпълнени всички противоепидемични мерки за недопускане на разпространението на коронавирус, разпоредени от Националния оперативен щаб. 

Тренировките за разгръщане на полеви болници в спортни зали в областни градове се ръководят от Националния оперативен щаб и в тях участват Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи, Министерството на здравеопазването, Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK