Габрово, Стара Загора и Добрич – победители във фотоконкурса „Моят град е моята крепост“

Първо място в инициативата печели Ярослав Чепурной за снимката си на новото градско кръгово кръстовище в Габрово, МРРБ

В конкурса, организиран от МРРБ, участваха 190 снимки

Снимки от Габрово, Стара Загора и Добрич са големите победители в инициативата „Покажи как обновяваме родното ти място“, част от образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята крепост“.

В рамките на конкурса в периода от 4 август до края на септември в регионалното министерство бяха получени общо 190 снимки. Най-много бяха на обекти от градовете София, Благоевград, Пловдив, Ловеч, Стара Загора, Враца, Добрич, Монтана, Петрич, Габрово и Мездра.

Фотографиите представят градски пространства, детски градини, училища, социални и обществени сгради, реновирани сгради на пожарни служби, детски площадки, паркове, санирани блокове, туристически обекти, културни събития и други, обновени с европейско финансиране по управляваните от МРРБ програми „Регионално развитие“ 2007-2013 г. и „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Първо място в инициативата печели Ярослав Чепурной за снимката си на новото градско кръгово кръстовище в Габрово, показваща как модерното лед осветление завладява града. На второ място е снимката на Михаил Михалев от гр. Стара Загора, който представя обвения парк „Артилерийски“. На трето място се класира фотография на парк „Св. Георги“ в Добрич на Драгомир Пеев.

Снимките са част и от специална изложба в столичния електротранспорт, където са изложени кадри на реализирани проекти по европейските програми.

Жителите и гостите на София могат да видят обектите „преди“ и „след“ обновяването им с европейското финансиране в 50-те тролейбуса, купени по проект „Интегриран Столичен градски транспорт“, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

Още 6 участници в инициативата ще бъдат отличени с поощрителни награди.

Това са Вячеслав Попов от София, Карина Вутова от Мездра, Христина Топалилова от град Враца, Нели Митева от Ловеч, Станислав Терзиев от Петрич и Велизар Еремиев от Благоевград.

Целта на конкурса бе да се стимулират гражданите да покажат и популяризират проектите, финансирани със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 и чрез предходни проекти, реализирани по ръководени от МРРБ европограми. Така всеки имаше възможност да подкрепи родния си град, като покаже на обществото как той се е променил.

Най-добрите кадри и посланията към тях ще бъдат включени и в календар за 2020 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK