Д-р Ангел Тонгов: В Гоце Делчев нещата се променят към добро и все повече млади хора се завръщат

"Владимир Москов е един успешен кмет, доказал се през годините, който работи с мисъл за хората"

Д-р Ангел Тонгов е роден през 1987 г. Завършил медицина в Пловдив, специалист по педиатрия от Медицински университет – София. Д-р Тонгов е едно от младите попълнения в МБАЛ „Иван Скендеров“ Гоце Делчев, където работи от миналата година като лекар – ординатор в Детско отделение. Кандидат за общински съветник в Гоце Делчев от листата на Коалиция „БСП за България“.

Как оценявате направеното в сферата на здравеопазването в община Гоце Делчев през последните години?

През последните години се обърна сериозно внимание на здравеопазването в гр.Гоце Делчев. Подобри се много базата - санирани са всички сгради на територията на МБАЛ „Иван Скендеров“, доста от оборудването е подменено, направен е вътрешен ремонт на повечето отделения. Одобрен е мащабен проект за цялостен ремонт на Вътрешно отделение и изграждане на фотовалтаична инсталация за автономно захранване на болничния комплекс. Това ще подобри още повече условията в болницата както за пациентите, така и за работещите.

Освен това млади лекари, сред които и аз, започнахме работа в повечето от отделенията, благодарение на специализантската програма на Община Гоце Делчев. Дванадесет лекари специализират по тази програма в момента, което след няколко години ще подобри качеството на здравното обслужване в болницата, тъй като ще има доста млади специалисти в различни отделения и недостигът на кадри, който е основен проблем за болниците в по-малките общини, ще бъде преодолян.

На финалната права сме на откриването на инвазивна кардиология в МБАЛ - Иван Скендеров гр. Гоце Делчев. Проект започнат още по време на старото болнично ръководство, който продължава и от новия управител д-р В. Улевинов. Обект на държавно законодателство е въпросът за кръвна банка, който бе повдигнат наскоро и няма как да бъде решен от местната управа.

Вие сте един от младите лекари работещи в МБАЛ „Иван Скендеров“. Защо се върнахте да упражнявате професията си в своя роден град?

“Камъкът си тежи на мястото“ - винаги съм вярвал в това. Аз съм роден тук, живея  с хората тук, обичам хората тук и ще лекувам хората тук. Знам, че мога да помогна на гр. Гоце Делчев, живущите в него и общината с моята професия.

Виждам как нещата се променят към по-добро и колко млади хора се завръщат тук, а това води до повишаване на раждаемостта, съответно повечето деца обуславят нуждата от педиатри.

Обичам родното си място и искам децата ми да израснат тук. В този уникален край с красива и богата история, в нашия град с традиции и славно минало. Аз вярвам и в прекрасното му бъдеще, защото тук, в Гоце Делчев, нещата се случват!

Върнах се да упражнявам професията си в родния град, защото вярвам, че всеки има право на качествено здравеопазване и достъп до адекватна болнична помощ. Вярвам също, че един лекар би могъл да се реализира и да се развива успешно и в по-малките болници като нашата, където има особена нужда от млади попълнения. И тъй като съм човек отговорен към родното си място и милеещ за него, избрах да приложа знанията и опита си тук. Знам, че ние всички можем да го направим.

Защо решихте да сте част от екипа на Владимир Москов?

Владимир Москов е един успешен кмет, доказал се през годините. Човек, който работи с мисъл за хората. Специализантската програма, която поде Община Гоце Делчев за обучение на млади лекари е една страхотна инициатива, която ще запази МБАЛ „Иван Скендеров“ и е само един от примерите за визията на Владимир Москов и неговия екип. Самият аз завърших специализацията си чрез нея, за което съм много благодарен. Вярвам, че за в бъдеще този успешен екип може да реализира още много такива програми, които да помогнат за благоденствието и още по-стремителното развитие на Гоце Делчев. Всичко това става с екип от хора, които са специалисти в собствените си области. За това и аз станах част от него. Надявам се успешно да продължим развитието на община Гоце Делчев и да постигнем още по-добри резултати. Този човек може и знае как да си върши работата!

*Купуването и продаването на гласове са престъпления

 

КОМЕНТАРИ

22217:19 - 24.10.2019
Дали връщането ви в Гоце Делчев има нещо общо с това, че баща ви също е педиатър и вече имате изградена база както и име от него? Кое е успешното на Владимир Москов - кретенската усмивка и кухите обещания ли? Как смятате да измъкнете боницата от блатото на фалита в което потъна благодарение на "успешното" управление на Москов?
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK