Близки на починал в Русе разбраха за смъртта му след два дни

Снимка: Infomreja.bg

Започнала е проверка

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ извършва проверка по случая на  починалия възрастен мъж в УМБАЛ „Канев“, Русе. Близките на пациента не са били уведомени навреме за неговата смърт, уведомиха от Агенцията.

По информация на Нова телевизия възрастен мъж е починал в болница в Русе, а два дни никой не е уведомил близките му, въпреки че те опитвали да намерят информация за неговото състояние.

Внучката на 84-годишния мъж обяснява, че дядо й е починал в петък, 27 ноември, а семейството му научило за това случайно в неделя

Няколко дни преди да влезе в болница дядо й вдигнал висока температура. След първоначалните неуспешни опити да бъде закаран от Бърза помощ в здравно заведение, все пак близките успели да му осигурят медицински грижи. Приели го в "Канев център" в Русе.

Имали връзка с него само в първите 3-4 дни. Бил адекваатен и температурата му била спаднала.

Тъй като заради пандемията, свижданията в болниците са забранени, роднините на възрастния човек неколкократно опитвали да се свържат по телефон с лекар, за да разберат какво е състоянието на техния близък. На телефона на лекарите никой им отговарял. Сестрите пък им обяснявали, че не могат да дават информация и трябвало да звънят на някой лекар.

Когато успели да се свържат с един от лекарите, той им съобщил, че човекът е починал преди два дни.

Семейството на починалия пенсионер не е подавало жалба за случилото се. От университетска болница "Канев" обясняват, че са започнали вътрешна проверка.

От здравното заведение заявяват, че откриват телефонни линии в отделенията, като в определени часове от деня, близки на пациенти могат да получават информация за състоянието им.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK