Деца показват как Банско се е променило с различни творби

Снимка: Infomreja.bg

Общината организира конкурс за рисунка, снимка и есе

Млади, художници, писатели и фотографи днес под егидата на кмета на Община Банско - Георги Икономов, и по случай предстоящия празник на града - 5-и октомври, стартира конкурс за млади таланти.

„Имало едно време – през детските очи” има за цел да събере вашите картини, художествени текстове и фотографии, които показват как се е променил обликът на града в голяма изложба.

В един от дните, на празничната седмица, във фоайето на читалището, кметът ще награди тримата най-добри само с първи места в категориите:

  • РИСУНКА – за деца от предучилищна до 4-и клас включително;
  • СТИХОТВОРЕНИЕ, РАЗКАЗ, ЕСЕ ИЛИ ПРИКАЗКА на тема „Този град – много древен и все по-млад” – за ученици от 5-и до 8-и клас включително;
  • ХУДОЖЕСТВЕНА ФОТОГРАФИЯ – за ученици от 9-и до 12-и клас.

Седнете до дядо си на пейката пред старата къща и го послушайте. Нека той ви разкаже история, която да превърнете в творба и която ще запазите за вашите деца. Заключете разказите за прекрасния ни град в картини, стихове и снимки, за да има какво да покажете на внуците си. Съхранете спомена и го претворете в „бъдеще”, призовават организатовите на конкурса.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK