На свобода са младежите от Копривлен, които биха и ограбиха таксимеров шофьор. Запалиха колата му на гробището

Снимка: Infomreja.bg

Освободиха от ареста двамата младежи от Копривлен, които биха таксиметров шофьор, чието такси откраднаха и опожариха.

Съдебно дело предстои да бъде образувано срещу двамата младежи от хаджидимовското село Копривлен, които в неделя около 05:30 часа след як запой цяла нощ в заведения в Гоце Делчев, биха таксиметров шофьор, на който противозаконно отнеха и опожариха автомобила му. Магистратите са категорични, че и на двамата младежи няма да им се размине наказанието.

20-годишният Кръстьо Манев и 19-годишният Ангел Баханов, който също е от Копривлен, но с адресна регистрация в Благоевград, бяха арестувани вчера след проведени издирвателни мероприятия от страна на полицейските служители от РУ в Гоце Делчев след инцидента, който потресе обществеността, както в Копривлен, така и в целия гоцеделчевски регион.

Двамата бяха арестувани за 24 часа и днес бяха освободени от полицейския арест с образувани досъдебни производства. За случая е уведомена Районна прокуратура-Гоце Делчев, от където са започнали разпити и разследване на дръзкото нападение над таксиметровия шофьор от двамата пияни младежи от Копривлен.

Срещу тях ще бъдат образувани съдебни дела за това, че след като в събота срещу неделя се пили цяла нощ и до безпаметност в заведения в Гоце Делчев, двамата си извикали такси за да се приберат в Копривлен, както писа ИНФОМРЕЖА. При пътуването към Копривлен единият от тях нанесъл силен удар в лицето на таксиметровия шофьор, в резултат на което същият е бил принуден да слезе от колата.

Пияните младежи Кръстьо Манов и Ангел Баханов отнели противозаконно таксиметровия автомобил от водачът му и запрашили с него в неизвестна посока, съобщават от МВР. В хода на издирвателните дейности, които провели светкавично полицаите, отраднатият таксиметров автомобил е бил намерен опожарен в района на гробищния парк на село Копривлен.

В хода на разследването станало ясно, че  водачът на таксито е работил с него като наемател. Същият изкарвал прехраната си с наетият от  неврокопчанина Илия Бутраков таксиметров автомобил. Бутраков е също таксиметров шофьор и има три коли, две от които дава под наем, а с едната работи той самият. Разследващи случая коментираха, че при направените тестове на двамата младежи е установено, че те не са ползвали наркотици, а просто са били много пияни.

От прокуратурата съобщиха, че започват разследване и разпити и неминуемо ще се стигне до съдебен процес най-вече заради противозаконното отнемане и опожаряването на таксиметровия автомобил. Присъдите на двамата ще зависят и от подбудите, с които са извършили престъплението.  

 

КОМЕНТАРИ

Въведете име...19:26 - 13.11.2017
Присъдите на двамата ще зависят от средствата, които отделят за доказване на своята невинност.
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK