Официална церемония по откриване на спортна зала в СУ „Никола Вапцаров” в Хаджидимово

Снимка: СУ „Никола Вапцаров” - Хаджидимово

През изминалия петък официално бе открита спортната зала в СУ „Никола Вапцаров”- град Хаджидимово. На церемонията присъстваха директорът на училището, заместник-директорите, учители, ученици, както и доброволци, допринесли за осъществяването на проекта. Директорът на гимназията - Мариана Боянина, изнесе благодарствена реч, както и даде име на залата – „Стая за тихи игри”.

В цялостното изграждане на проекта са се включили 80 фирми и физически лица и са събрани 16 000 лева. Фейсбук страницата „Заедно можем и Хаджидимово ще помни”, основана от Георги Боянин, е популяризирала идеята на проекта, което е дало възможност хора от цялата страна да се включат с каквото могат.

„Идеята за спортната зала ми дойде съвсем случайно в личен разговор с майка ми, в който тя сподели, че няма никакви условия в училището за спортуване през зимните месеци. Не изпитвах страх от провал, защото вярвах в приятелите си, вярвах в идеята и останах изненадан, че хора, които нямат нищо общо с Хаджидимово, откликнаха на инициативата ни доброволно. В момента се чувствам изключително щастлив, защото въпреки трудностите, през които преминахме за година и половина, успяхме да постигнем това толкова желано нещо”, сподели Георги Боянин, инициатор на идеята.

Заместник – директорът - Галя Петрелийска, пожела на всички ученици да спортуват повече, да се хранят здравословно и да не забравят, че „знанието е сила”.

„Много се радвам, че училището се сдоби с такава придобивка, защото аз съм 40 години учител и тук физкултурен  салон е нямало. Удовлетворена съм и от факта, че сега възпитаниците на СУ „Никола Вапцаров” ще спортуват и през зимата в комфортни условия. Ние, пенсионерите от ул. „Спартак” и ул. „Места” подкрепихме идеята и сме сигурни, че положените усилия от всички страни не са напразни”, каза Величка Мандажиева, бивш учител в СУ „Никола Вапцаров”.

„Не вярвах толкова хора от цяла България да се включат и да помогнат за инициативата. В момента се чувствам прекрасно, защото това, което виждам е една моя силно желана и сбъдната мечта. Пожелавам на всички ученици да бъдат здрави, да се реализират успешно в живота и да останат в България, защото тя има нужда от млади хора”, бяха думите на Мариана Боянина.

„Основните цели в часовете по спорт в училището са да градим любов към спорта в учениците. В нашето училище винаги е имало, има и ще има надеждни спортисти. Спортът ни възпитава на дисциплина, отговорност и изгражда двигателна култура у учениците”,  споделиха учителите по физическо възпитание и спорт Виктория Караянева и Стефан Караянев.

Залата ще бъде постоянно отворена и всички ученици ще имат достъп до нея в часовете по физическо възпитание и спорт. Тя ще се актуализира постоянно с нови спортни уреди.

Автор: Ванина Бозова – представител на клуб “Журналисти в действие“ към СУ „Никола Вапцаров” - град Хаджидимово

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK