На път за Банско министър Нейков реже лента на лекоатлетическата писта в Благоевград

снимка: infomreja.bg

Осем месеца след първата копка на лекоатлетическата писта в Спортен комплекс "Пирин", дойде време за рязане на лента. Този ритуал ще извърши министърът на спорта Свилен Нейков, който през месец май направи първа копка на обекта. Реконструкцията на пистата трябваше да приключи за началото на учебната година, но промяна в проекта забави ремонтните дейности.

Проектът е на стойност 100 000 лева и е част от инициативата на спортното министерство и Български спортен тотализатор за изграждане и ремонтиране на обекти в 10 града от страната. От цялата сума 30 000 лева бяха инвестирани в отоплителна система за залите в комплекса, а останалите 70 000 лева бяха похарчени за пистата.

Благодарение на топлото време през месец ноември фирмата изпълнител успя да положи бетон и да покрие пистата с тартан. За ремонта на пистата се консолидираха всички клубове в Благоевград, а най- щастлив от решението бе председателя на ЛК "Джордън" Йордан Янев. Тази писта не е ремонтирана от нейното изграждане през 1973 година и доскоро бе в окаяно състояние.  
Утре в 12.00 часа новата придобивка ще заработи, а лентата ще прережат министър Свилен Нейков и шефа на БСТ Дамян Дамянов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK