На първо гласуване новият Общински съвет не избра председател

снимки: infomreja.bg

Новият Общински съвет - Благоевград не успя да избере председател на първо гласуване. Нито един от трите предложени кандидатури не събра необходимия брой гласове, за да оглави парламента.

Най-много гласове - 18, събра банкерката от ГЕРБ Даниела Савеклиева. Сашо Милчев от "Зелена партия" получи доверието на 12 свои колеги. За Радослав Тасков от ЕНП гласуваха четирима съветници.

При тайното гласуване имаше три недействителни бюлетини. Така на практика нито един от тримата не успя да събере мнозинство.

Комисията, която организираше и съблюдаваше процедурата по провеждането на избора, оглавяваше Йордан Андонов от ГЕРБ. Нейни членове бяха новият парламентарист от Илко Стоянов от "Вот-консерватори", Василка Колчева от ЕНП, Йорданка Стойчева от ЗНС и Владимир Пандев от БСП.

Повторен избор ще бъде направен отново днес в 12 ч.

По традиция първото заседание на новия благоевградски парламент водеше най-възрастният съветник. Тази роля изигра Христо Ковачки от ЗНС. Най-младият съветник в новия състав е Гергана Муртова от "ОБТ-Български лейбъристи", която е на 28 години.

На първата сесия присъстваше и новият областен управител на Благоевград и експредседател на Общинския съвет - Костадин Хаджигаев, придружен от досегашните заместник-областни управители Георги Баханов и Бисер Михайлов.

 

КОМЕНТАРИ

Ангел21:22 - 07.11.2011
Тасков изгради мрежа от мутри в областта да работят тайно против ГЕРБ . От ГЕРБ му се довериха че хората му ще им момагат да спечелят изборите а се оказа че умишлено са внедрени мутри и долнопробни криминално проявени внедрени като таскови довереници в структорите на ГЕРБ с тайната мисия да разцепят ръководствата а с поведението и изявленията си да отвратят народа от ГЕРБ и да гласува против . Такава поне е ситуацията в Гоце Делчев . Групата кандидати за съветници от ЕНПкоито се явиха от партията на Касим Дал подклаждат етническа война и в Гоце Делчев както в Белица . Полицията и прокуратурата дремят защото ги мислят за хора на Цветан Цветанов и премиера Борисов . Тези гамени нанесоха такава вреда на ГЕРБ че спименът от техните мръсни похвати няма даотшуми до парламентарните избори заради което ГЕРБ ще претърпи тогава пълен храх в гоцеделчевският регион . Тасков , прибери си мекеретта .
бъззззз20:02 - 07.11.2011
Радослав Тасков другият път да дойде с пола че ще му отива повече
Благоевград18:35 - 07.11.2011
Много мутри, много нещо...
"""""16:00 - 07.11.2011
Радослав Тасков да дойде в Гоце Делчев да си прибере парцалът в-к Градъ заедно със кандидатие за съветници от неговата ЕНП .

FACEBOOK