На предстоящата сесия в Кюстендил избират нов председател

Иван Андонов, снимка: infomreja.bg, архив

Нов председател на Общинския съвет в Кюстендил ще бъде избран на предстоящата сесия на 3 февруари. Това съобщи настоящият парламентарен шеф Иван Андонов.

Докладната е включена за разглеждане в дневния ред под номер 1. Както е известно, според решение на Общинския съвет на ротационен принцип на всеки 6 месеца се избира нов председател на местния парламент.

Сред важните за разглеждане въпроси е и финансово подпомагане на жители на общината с тежки здравословни проблеми.

В бюджетът е заложена месечно сумата от 3 хил. лв. за подпомагане на крайно нуждаещи се. До този момент има постъпили 9 молби в администрацията, които ще се разгледат от Комисията по здравеопазване и социални дейности, коментира още Иван Андонов.

На сесията ще бъде подложен за гласуване и бюджетът на община Кюстендил за 2015 г. Предстои и приемане на план сметка на разходите за общинско предприятие „Чистота“ за настоящата година, както и годишния отчет за състоянието на общинската собственост за 2014 г.

„В дневния ред ще подложим на гласуване и докладна записка, останала от миналата сесия. Тя е свързана с проект „За по – добро образование на ромската общност". Ще обсъдим и предоставяне за безвъзмездно ползване на имот публична общинска собственост за нуждите на читалището в село Катрище. Предстои и преобразуването на сградата в местността „Ючбунар“ от публична общинска в частна собственост“, каза още Иван Андонов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK