На последната сесия за 2014 г.: Решават съдбата на ромската баня, такса смет остава непроменена

снимка: infomreja.bg, архив

360 решения е взел Общинският съвет в Кюстендил през настоящата година, отчете на пресконференция председателят Иван Андонов.

Той определи 2014 г. като изключително успешна, тъй като върнатите от областния управител решения за доразглеждане са едва три.

Сред най-активните общински съветници за периода са се откроили Младен Ризов, Вася Пешева, Мая Шишкова и Кирил Станчев.

„През годината всички ние работехме за по-доброто бъдеще на всички жители на общината, въпреки трудностите и икономическата криза в държавата", увери Андонов.

Във връзка с предстоящата сесия на 29 декември, която е и последна за тази година, председателят на Общинския съвет информира, че предстои да бъдат разгледани 33 докладни записки.

На заседанието се очаква да бъде приет окончателният годишен план на Община Кюстендил за 2014 г., както и да бъде утвърдена план-сметката на общинското предприятие "Чистота".

Предстои да бъде приета и Наредбата за определяне на местните данъци и такси, като промени не се предвиждат.

„Мога да успокоя всички граждани на Кюстендил, че налозите се запазват в досегашния им размер. Тяхната стойност е непроменена от 2008 г.”, коментира още Иван Андонов.

Общинските съветници ще вземат решение и за отдаване под наем на ромската баня в Кюстендил.

Причината е, че вече има постъпило искане обектът да бъде нает от частен инвеститор за срок от 5 години.

За пореден път местният парламент ще гласува и отпускане на финансова помощ на 9 тежко болни жители на община Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK