На нов изкуствен терен тренират орлетата

Снимки: ФК Пирин

"Пирин" може да се похвали и с нова, високотехнологична придобивка

ФК Пирин Благоевград пусна в експлоатация новия изкуствен терен зад северната врата на стадион Христо Ботев вчера.

Две малки игрища за тренировки в лошо време, с обща площ 2000 кв. метра са вече напълно готови, след като беше поставен и последния слой от антишокови гранули. Изкуствената трева е от най-високо поколение белгийски продукт, покриващ стандартите на ФИФА и УЕФА. Терените ще се използват основно и за тренировки на вратарите от школата на клуба.

Тренировъчната зона е изградена изцяло със собствено финансиране и е на стойност 110 хил. лева.

До момент е извършено освежаване на стадион Христо Ботев, включващо основен ремонт на тоалетните при главния вход и мащабно освежаване на спортното съоръжение, както и основен ремонт на третия етаж в административната сграда, където предстоят да бъдат открити нови офиси и зали за персонала и състезателите. Поръчани са и още 1600 седалки, както и предстои основен ремонт на втория и първи етаж от административната сграда, включително и ремонт на съблекалните. Фасадата на сградата ще бъде изцяло подновена.

Към днешна дата, тази инвестиция възлиза на 250 хил. лева. В кратък срок, по време на полусезонната пауза, се предвижда цялостна подмяна на оградите на стадиона, преместване на резервните скамейки, както и обособена зона за достъп за хора с увреждания и инвалиди, които ще бъдат поставени срещу сектор А вследствие на изпратено предписание за ред, сигурност и достъп по стадионите лицензирани за професионален футбол от БФС.

ФК Пирин може да се похвали и с нова, високотехнологична придобивка. Ръководството на "Емирейтс Уелт", в лицето на Ива Уорън, закупи за клуба най-модерната технология за анализ и пълна статистика, както и проследяване на функционалното състояние на играчите - последно поколение продукт на световната марка Статспорт.

Само още два клуба в България ползват тази технология, но дори и те са с по-старо поколение. Системата е на стойност 140 хил. лева и e връх на технологията в тази сфера. Тя се ползва от клубове като Ювентус, ПСЖ, Ливърпул, както и националните отбори на Бразилия и Германия.

Чрез нея, в реално време, треньорският щаб на зелените ще може да следи в дълбочина над 150 показателя на състезателите по време на футболните двубои и тренировъчни занимания.

Ръководството на клуба е вече и в разговори със специализирани футболни анализатори, от които ще се избере най-подходящият специалист, който да бъде част от новия треньорски щаб.

На следващ етап, подобна система за анализ ще бъде въведена и за последните две възрасти в школата на клуба.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK