На ловна вечеринка с луди танци, много хумор, награди и наздравици около 1000 ловци и риболовци от Гоцеделчевско закриха сезона

Снимка: Infomreja.bg

Традиционната ловна вечеринка на ЛРС „Сокол” в Гоце Делчев, с която ловните дружинки закриха сезона, за поредна година отново се нареди сред най-масовите и весели събития в целия Гоцеделчевски регион.

Близо 1000 ловци и риболовци от общините Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча и Хаджидимово, повечето от които бяха с нежните си половинки на купона в ресторант „Орбел“, за поредна година се потопиха в незабравими емоции, които приключиха на разсъмване.

Традиционни гости на ловното събитие на годината в Гоце Делчев бяха отново голяма група гръцки представители на ловното дружество „Артемис” в Драма и  Като Неврокорп, шефове по лова от южната ни съседка и много други. 

Грандиозното ловно събитие уважиха и много приятели на ЛРС "Сокол" - Гоце Делчев и на председателя Валери Сарандев, сред които Борислав Бачев и Рали Радев, управител и гл. експерт на Националното ловно-рибарско сдружение "Сокол-БЛРС", директорът на Регионалната дирекция по горите в Благоевград Иван Гергов, директори на държавни горски и ловни стопанства, кметовете на Гоце Делчев и Гърмен - Владимир Москов и Минка Капитанова, началниците на ГПУ, РСПБЗН и РУ-Гоце Делчев - Илия Сораджиев, Росен Сердарев и Ангел Зайков. Сред официалните гости бяха още представители на на ловните сдружения от Петрич, Сандански, Разлог и Якоруда.

Председателят на ЛРС "Сокол" Валери Сарандев с топли думи и добри пожелания поздрави всички гости ловци, риболовци и техните семейства, като им пожела много лично и семейно щастие, както и много слука и отговорност през новия ловен сезон. След химна на ЛРС “Сокол“ и разветите многобройни знамена в огромния и препълнен ресторант, ловното събитие започна с връчването на медал на неврокопчанина Атанас Узунов от проведено в южната ни съседка Гърция ловно състезание и отстрян глиган с най-добри показатели.

Както всяка година, водещата - адвокат Лилия Герова, бе подготвила невероятни и много забавления, които заедно с томболата и уникалните награди направиха и тазгодишната ловна вечеринка изключително забавна и емоционална.

При изключителен интерес и тази година премина връчването на оскарите на Неврокопскта ловна академия „Холи Гоце Делчевууд”, определени според критериите на академията за емоционални ловци, които през ловния сезон са се вкарвали в големи филми.

Така първият Оскар за филма му „Храбрият ловец“, в който главни герои са летящ глиган и отстрелял го качил се на дърво ловджия, отиде при ловеца с най-богато въображение в Гоцеделчевско - Веселин Камбуров. Оскара за филма „Кривият мерник“ бе връчен на Стоян Щерев, който получи и пожелания от водещата и колегите си като тръгне на лов да не забравя никога повече пушката си. 

"Световното дружество за защита на животните" пък с признание връчи награда на ловна група Хаджидимово с ръководител Георги Шопов, която през сезона само захранвала птиците и дивеча, без да ги отстрелва, заради което ловците от групата бяха поканени от представителите на националното ловно сдружение на 1 март да отидат и да си получат наградата от 250 яребици.

Уникалната книга "Ловът в България“, излязла от печат само в 120 екземляра, спечели с талончето от томболата операторът на местната телевизия Николай Серкеджиев, която му бе връчена лично от управителя на БЛРС „Сокол“ Борислав Бачев.

Двете ловни пушки от томболата бяха спечелени от председателя на ловна група Вълкосел - Юсуф Чобанов-Бровкин, и от младия Стойчо Кирев. Гости и местни ловджии и риболовци от томболата се обзаведоха с телевизор, прахосмукачка, тостер, преса, тенжера под налягане, оребрен тиган, сешоар и други. 

Дамите гостенки пък от женския ловен клуб "Бендида“ след емоционално състезание си тръгнаха с бутилки малкова ркия и вино и с по щафета салам за мезе.

За водещата Лилия Герова, която не можа да вкара салама в коша, остана утешителната награда бутилка лимонада.

Оркестър „Щуро маке“, изпълнителите Ирина Паскалева, Георги Жбантов, Боби Шапков и Димитър Куршумов отново бяха неуморната група музиканти, които  повече от 5 часа поддържаха настроението и с изпълненията си нажежаваха до огнено червено дансинга и емоциите на многобройната гилдия от  празнуващи ловци и риболовци.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Въведете име...13:12 - 06.02.2017
Търсете отговорност от предцедателите си и груповите отговорници
до поюа от кочан16:09 - 05.02.2017
ало г-н Поюков е гост на ловната вечеринка в качеството му на директор на ДЛС -Сатовча . В качеството им на такива бяха и всички други директори на горски иловни стопанство което няма нищо общо с поканите към ловните групи които се отправят от роководството на ДЛС "Сокол" . Никоя група до сега не е пропусната а това че местните ви председатели не ви уведомяват си е ваш вътрешен проблем . Заповядайте догодина ама ви се свиди бензина до града хахахахха
Pouka ot Kochan06:08 - 05.02.2017
Господин ?,виж на снимката е най-красивият Кочанец г-н Алил Паюков,как така никой не е поканен?
?00:17 - 05.02.2017
Здранейте, Господа ръководители и членове на това ЛрДС .Ние както всички си плащаме 35+50+25 лв незнам кои за коѝ са но от 10г.съм ловец от нас никой не. Е поканен на такиватържества Ловна Дрежинка Кочан Група глуха .?????????

FACEBOOK