111 акта за нерегламентирана продажба на риба преди Никулден

Снимки: МЗХ

2236 са проверките, извършени от инспекторите на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури от началото на ноември до днес. Те са по река Дунав, в Черно море, на пристанище при разтоварване, в търговската мрежа, във вътрешните водоеми и за нерегламентирана продажба на риба и рибни продукти по  пътните участъци.

Резултатите от проверките са отразени в съответните констативни протоколи. Установени са 111 нарушения, за които са съставени Актове за установяване на административно нарушение. Иззети са близо 15 000 м хрилни мрежи, 51 бр. винтери, 2 бр. драги, 60 кг бяла пясъчна мида, над 1000 кг риба, от която общо за страната над 500 кг е дарена. Останалото количество жива риба и мидите са върната незабавно във водата.

В изпълнение на споразуменията за съвместна дейност ИАРА продължава добрата практика за съвместни проверки с други институции. Във връзка с Никулденски празници ИАРА Бургас засили контрола в търговска мрежа, по пътните артерии, при извършването на любителски и стопански риболов по пристанища и лодкостоянки.

Голямо количество от иззетата с КП и АУАН риба от вида шаран беше дарена на Социален патронаж Бургас, за да достигне до трапезите на социално бедните граждани.

70 кг риба беше дарена от инспекторите на ИАРА в София на два социални дома за интеграция на хора с увреждания и подкрепа на деца и семейства. Рибата е конфискувана при проверка на служителите на язовир Искър. Задържани са били 5 мрежи с обща дължина 350 метра и са съставени актове.

По-рано през седмицата е конфискуван бракониерски улов от 18 кг с 1 бр. мрежа с дължина 50 м, който е върнат веднага във водата. Общият брой на проверките от Звеното на ИАРА в София-област е 50 само за последната седмица. Част от проверките са извършени съвместно с РДГ София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK