Никулден е един от най-важните православни празници. На 6. декември отдаваме почит на Св. Николай Мирликийски, който се счита за покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите.
На този ден празнуват всички хора с имена, производни или близки до името Николай. По традиция на този празник на празничната трапеза се сервират рибни ястия, най-често пълнен шаран с орехи. Но със сигурност за много от вас шаранът не е сред предпочитаните рибни ястия. За огромна радост изобилието от друга риба, на която можем да заложим на празника е голямо. Представяме ви няколко интересни предложения:
- Рибни филенца в пармезан
Бяла риба пангасиус в пармезанова панировка с магданоз и печени овкусени картофи. - Филе лаврак с печени зеленчуци
Филе лаврак изпечено на барбекю, гарнирано с печени зеленчуци. - Риба А Ла Крем
Филе от бяла риба, печени картофки, сметанов сос „Алфредо“, подправен с чесъм, пармезан и копър. - Сьомга с киноа
Филе от сьомга, киноа, зелена салата, белени домати и маслини. - Пъстърва с къри-портокалово масло
Една полезна и оригинална рецепта за пъстърва. А къри-портокаловото масло, с което е намазана рибата, ще предизвика експлозия от невероятни вкусове в устата ви. - Калкан на фурна
Филе от калкан, овкусен с червен лук и розмарин. - Огретен с риба
Филе от мерлуза, гарнирано с картофи и лимонов сок.