Прерязаха лентата на обновена жилищна сграда в Разлог

Снимки: Община Разлог

В Разлог откриха поредния обновен жилищен блок, който се намира на ул. „Христо Ботев” № 10. На тържествена церемония днес лентата преряза заместник-кметът по социалните дейности, инж. Венцислав Гърменов.

Събитието е по проект „Повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог – първа група“ (СС "Предел" - ул. "Опълченска" 2, СС "Блок Гоце Делчев"- ул. "Гоце Делчев" 1, СС "Голак" - ул. "Христо Ботев" 10, СС "Старата Аптека" - ул. "Христо Ботев" 9)“.

Общата стойност е 1 081 575.45 лева, от които европейското съфинансиране е в размер на 916 163.35 лева, националното съфинансиране е 161 675.90 лева, собственото съфинансиране е 3736.20 лева. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз.

По проекта се изпълняват строително-монтажни работи на четири блока, включващи цялостно топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрив и под. Освен тези мерки в изпълнение по проекта се осигурява достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Основната цел на проекта е да се достигне по-висок клас на енергопотребление във всяка една от четирите многофамилни жилищни сгради, да бъдат намалени разходите за енергийно потребление и емисиите на парникови газове в Разлог. По този начин се осигурява по-добро качество на въздуха, условия за живот и работна среда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK