На драматична сесия свалиха председателя на Общинския съвет в Гърмен - Исмет Узунов

Исмет Узунов, снимка: Община Гърмен, архив

Драматично общинско заседание на местния парламент в Гърмен, което бе проведено днес, завърши със сваляне от поста на председателя Исмет Узунов. "За" отзоваването му гласуваха 9 съветници, а "против" - 8 парламентаристи.

Очаквано, новосъздадената политическа обстановка нажежи групата на ГЕРБ, тъй като двама съветници от "Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен", трима от "Алтернатива за община Гърмен" и трима от „Движение 21“ заедно с общинския кмет Минка Капитанова публично заявиха, че преминават в ДПС.

По случая съветниците от ГЕРБ излязоха на днешното заседание с предложение за оставка на председателя Исмет Узунов за подмяна на вота както на съветниците, така и на жителите на цялата община Гърмен.

Исмет Узунов бе избран за председател на Общинския съвет в качеството му на представител и общински съветник от "Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен".

За него гласуваха мнозинството съветници, включително и четиримата от ГЕРБ. Впоследствие в качеството му на съветник от "Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен" той бе избран и за председател. Именно по тази причина съветниците от ГЕРБ в днешната си декларация посочиха, че с действията си Исмет Узунов е подменил вота и така е излъгал не само гласувалите за него съветници, но и избирателите.

„ПП ГЕРБ като демократична партия винаги е защитавала интересите на хората и желанието им за промяна в управлението на община Гърмен. Това естествено бе борбата ни за промяна с предишната общинска управа, която наложи феодално управление в течение на цели 25 години. Именно това ни накара на местните избори през 2015 г. да подкрепим на балотажа настоящия кмет Минка Капитанова като алтернатива на ДПС.

Заявяваме, че групата съветници от ГЕРБ винаги е подкрепяла общинския кмет Минка Капитанова в инерес на развитието на общината и с нашата подкрепа поддържахме стабилно мнозинство, въпреки че с дейното й съдействие и с нейни общински съветници бе принудена да подаде оставка излъчената от ГЕРБ за председател на ОбС-Гърмен, Екаерина Татанова. 

За съжаление обаче, ние и нашите членове и симпатизанти бяхме тотално разочаровани, защото настоящото управление наложи почти същите методи и форми на управление като предишното.

Радостта и надеждите на хората от общината, че сме се избавили от лошите практики и некомпетентното управление на ДПС бяха помрачени, а гласовете на местните жители бяха продадени чрез действията на кмета и общинските съветници. Вотът на хората от община Гърмен е подменен, а всички от ГРЕБ се чувстваме измамени", се казва в прочетената днес на последната сесия на ОбС-Гърмен, преди лятната ваканция.

В нея се казва още, че предвид случилото се през последните месеци, на свое заседание общинското ръководство на ГЕРБ е взело решение да оттегли подкрепата си от Минка Капитанова. Местните съветници от партията на Бойко Борисов са категорични, че въпреки разбирането и съдействието, което са оказали на настоящата общинска управа, като политическа партия не са получили адекватно участие и присъствие в общинската администрация.

С назначаването на някои членове на ГЕРБ кметът Капитанова е целяла да подклажда разделение в редиците на ГЕРБ, твърдят от общинското ръководство на партията. Те уверяват, че ще продължат да защитават принципни позиции, които са в интерес на жителите на цялата община.

"Именно това ни кара да направим ревизия на отношенията си с другите политически субекти в общината и общинския съвет и да предприемем необходимите действия за спечелване на следващите избори, за да може община Гърмен да излезе от политическия и икономически застой, в който се намира в момента", гласи още декларацията, с която бе свален днес от поста председател на ОбС - Исмет Узунов.

Веднага след драматичната сесия и свалянето на председателя, в Гърменско тръгнаха и предположенията, според които за трети председател на Общинския съвет в настоящия мандат ще бъде предложен бившият парламентарен шеф Мурат Адем, който бе дясната ръка на екскмета Ахмед Башев.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK