На Добър час, Випуск 2018 от НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев!

Това бе масовото и най-красиво пожелание, с което днес директорът на НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев - Мария Георгива, заместник-кметът на община Гоце Делчев - Саид Иброш, учителите и многото гости на официалното прощално тържество изпратиха поредния випуск, завършил успешно средното си образование в елитната неврокопска гимназия.

НПГ и тази година се оказа с най-много отличници сред випуск 2018. Дипломите си с отличен успех получиха 24 зрелостници, 9 от които завършиха средното си образование с пълни шестици.

Общо 161 вече бивши възпитаници на НПГ получиха днес дипломите си, които им бяха връчени от Саид Иброш и директора на училището. Повечето младежи вече са избрали висшите училища, където да продължат образованието си и професиите, с които ще се реализират в бъдеще.

Дипломиралите се зрелостници, просълзени, но щастливи, се разделиха със школото, в което учеха, творяха, лудуваха, караха и се обичаха години наред, като по най-трогателен начин изказаха и искрената си признателност към класните си ръководители и всички техни преподаватели.

В последното си слово, директорът Мария Георгиева се обърна с прочувствено слово, пропито с родителски съвети, приятелски пожелания и гордост: „Дипломирането е най-голямото събитие в ученическия живот.

Вие, скъпи зрелостници, се дипломирате в училището, което повече от 50 години произвежда бъдещето. Гордейте се, че именно от тук започва вашият истински житейски път!А ние ще сме горди с вас и вашите постижения.

Предстои ви да правите избори, за които отговорността е ваша. Всеки сам пише своята история. А ние всички заедно написахме доста страници от историята на гимназията ни.

Всеки един от вас остави следа в нашето училище - в коридорите, в класните стаи, в сърцата и душите на своите приятели, учители, съученици….Тук са вашите първи плахи стъпки, вашите усмивки, вашите притеснения от изпити и контролни, вашите влюбвания, вашите раздели…сърцата ви са тук, скъпи дванадесетокласници!

Аз знам, че сте в началото на още едно пътешествие. Когато го започнете, запомнете: Ще имате възходи и падения. Не се страхувайте да правите грешки, защото всъщност най-добрите награди идват като резултат от това, което те е плашило най-много.

Може би ще получите всичко, за което сте мечтали; може би ще получите повече от всичко, което сте си представяли; кой знае къде ще ви отведе животът- пътят е дълъг!

Но недейте да мислите за това, което ще се случи след месец или след година! Фокусирайте се над тези 24 часа, които са пред вас и правете каквото можете, за да стигнете там, където искате да бъдете!

Пожеланието ми към вас е животът ви да бъде такъв, какъвто винаги сте искали; мечтите ви да останат големи, а притесненията - малки. Надявам се никога да не забравяте тези, които ви обичат, и местата, които сте напуснали; винаги да прощавате, но никога да не съжалявате.

Помнете, че сте по-смели, отколкото вярвате; по-силни, отколкото изглежда; по-умни, отколкото мислите и по- обичани, отколкото знаете! Успех и на Добър час !“

 

Снимки: Мария Георгиева

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK