На благотворителен базар в Банско набират средства за деца с увреждания

снимки: Община Банско

Дни преди Великден в курортния град се проведе традиционният благотворителен базар в подкрепа на децата и младите хора с увреждания. Кметът Икономов, екипът му – зам.-кметовете Сашка Въчкова, Александър Мацурев, Стойчо Баненски и председателят на Общинския съвет Владимир Колчагов, участваха в благотворителната инициатива, като си закупиха сувенири.

"Грижите за децата с увреждания в курортната община отдавна не са на ниво изхранване, дрехи и обувки, тъй като тези неща вече са осигурени и децата нямат нужда от битови грижи. Онова, което се прави за тези деца, е свързано с осигуряване на нови и алтернативни методи и начини за рехабилитация, обучение и развитие", заяви кметът Икономов и допълни, че децата със специални образователни потребности са били и ще бъдат приоритет за общинското ръководство. 

Изложените великолепни изделия, дело на децата с увреждания, бяха направени от хартия, картон и керамика, плетени и рисувани. Изработени под знака на Великденските празници, те бяха с поставена цена.  Събраните средства от продажбата ще отидат в подкрепа на нуждаещите се деца и млади хора в Банско. Основната цел е  провеждането на лечебна езда – хипотерапия като вариант за алтернативни занимания.

Мая Стоицева, главен експерт по социалните дейности на Община Банско сподели, че вярва, че чудеса се случват и благотворителният базар ще спомогне за събиране на достатъчно средства необходими за заниманията по хипотерапия за всички нуждаещи се деца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK