ГЕРБ-Благоевград, отбеляза празника на града и Деня на българската просвета

Снимки: ПП ГЕРБ

Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията за област Благоевград Даниела Савеклиева, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, общински съветници от партията и сътрудници на евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов взеха участие в честванията на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и Празник на град Благоевград.

Те положиха цветя и се преклониха в знак на признателност пред паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната хуманитарна гимназия и се включиха в празничното шествие на училищата в града.

Тържествата по повод двойния празник продължиха с концерт на деца от Благоевград, възпитаници на школите към Центъра за личностно и творческо развитие, който се проведе на пл. „Македония“

„Днес честваме 24 май – един от най-светлите български празници. Този ден е повод за гордост и символ на достойнство. Днес се прекланяме пред делото на светите братя Кирил и Методий. На всички учители, просветители, културни дейци и ученици желая да са здрави и да не спират да бъдат бранители на българската култура и духовност“, каза Даниела Савеклиева.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK