Кметът на Добринище, Петър Галчев: Честит Трети март!

Вечна слава на героите!

Уважаеми българи, уважаеми жители на град Добринище,

Честит Национален празник - 3-ти март!

На трети март 1878 г. – на тази велика дата, се навършват 142 години от нашето освобождение. На тази дата, за първи път след 500-годишна робия, беше възстановена нашата свобода, която е символ на величие и щастие с цената на пролятата българска и руска кръв. Затова за българския народ тя е свята и е записана със златни букви в историята ни.

На трети март нашият народ е поел първата глътка дългоочаквана свобода и се е отърсил от тежестта на игото.

Днес България цяла празнува, като засвидетелства своето уважение към тези български, руски и финландски войни, които не се поколебаха да отдадат живота си в името на свободата, както в предосвобожденското време, така и след това ехтят имената на Левски, на Ботев, на Раковски, както и на руските генерали Скобелев, Столетов, Гурко и др.

Трети март е свещена дата за нас, българите. Тя е символ и стремеж към общото родолюбие и пример за нашите деца. Затова с обща воля и обединени усилия и действия, ние ще сме гаранция за преодоляване на трудностите в съвремието.

Вярвам, че най-доброто предстои за всички българи! Затова днес да се преклоним и пред величавия подвиг и на Шипченските герои, които с камъне и дърве и с телата на убитите самоотвержено защитиха България от най-високия боен връх, където е и мястото, от което най-силно ще изразим почитта си към тях и към тяхната саможертва.

Вечна слава на героите!

 

Петър Галчев

Кмет на гр. Добринище

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK