7 от участниците в местните избори в Кюстендилско с агентурно минало

Снимка: vesti.bg, архив

Всички те са били кандидати за общински съветници

7 от участниците в местните избори в област Кюстендил са били агенти на ДС, съобщиха днес от Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

От регистрираните от ОИК за местни избори 2019 г. - общо 880 лица, кандидати за общински съветници, са проверени 430. Четиристотин и петдесет лица не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от Закона.

След като проучи и обсъди наличните материали Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия реши да обяви имената на 7 лица от региона, които са с агентурно минало.

Това са Бойко Клечков /кандидат за общински съветник в Кюстендил/, Бойко Недялков /кандидат за общински съветник в Кюстендил/, Георги Станкев /кандидат за общински съветник в Бобов дол/, Емил Динев /кандидат за общински съветник в Кюстендил/, Иво Кръстев /кандидат за общински съветник в Кюстендил/, Митко Димов /кандидат за общински съветник в Трекляно/ и Стоян Ушатов /кандидат за общински съветник в Дупница/.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK