Кметът Ревански провери ремонтът на пътищата в Орцево

Снимки: Община Белица

Доволен съм, че гостите на село Орцево ще могат да се придвижват лесно, каза кметът

Кметът на община Белица Радослав Ревански и кметът на с. Орцево в този момент инспектират асфалтирането на пътищата в най-високото село на община Белица – Орцево.

С голямо желание и радост Радослав Ревански сподели:

„Инвестицията се реализира именно в с. Орцево, което е сред основните претенденти за първенец в класацията на намиращи се на най-голяма надморска височина в България и на Балканите населени места. Оказа се, че селото е най-желаната туристическа дестинация в общината, която се посещава от хиляди туристи.

Тринадесетте му махали са разпръснати из хълмовете на Велийшко-Виденишкия дял на Западни Родопи на надморска височина от 1420 до 1640 м, a площадът на селото е разположен на 1555 м.н.в. Централната част на Орцево лежи на южния склон на връх Кавунова могила (1710 м. н.в.). От високо разположените селски къщи се разкрива приказна гледка към родопските поляни и гористи хълмове, и извисяващите се върхове на цялата Пирин планина. Наблизо се намира и Бабяшка чука (известното тракийско светилище от национално значение), и върховете Велийца и Кавун тепе.

Доволен съм, че гостите на село Орцево ще могат да се придвижват по добре асфалтирани пътища и да разнасят славата от красивите гледки на общината.“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK