На Архиерейска св. литургия отличиха двама свещеници в Кюстендил

Снимки: mitropolia-sofia

Белоградчишкия епископ Поликарп посети Кюстендилска духовна околия

Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския миторполит посети Кюстендилска духовна околия.
С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, владиката отслужи Архиерейска св. литургия в храм „Св. Мина“ и награди двама свещенослужители от Кюстендил.

Заедно с епископа в богослужбата взеха участие архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, архимандрит Евтимий, ик. Генади Генадиев, председател на храма, протойерей Иван Янчовичин, председател на кюстендилския храм "Св. Димитър", протойерей Светослав Григоров, предстоятел на храм „Успение Богородично“ в града, протойерей Костадин Тренев, свещеник Иларион Стоянчов и йеродяконите Вартоломей и Поликарп.

В началото на литургията еп. Поликарп пострига за „четец и певец“ благочестивия мъж Георги, който ще помага на храмовите духовници. Молитвено участие в неделната богослужба взеха десетки миряни, сред които и цели семейства.

Па време на литургията еп. Поликарп отличи двама свещеници за усърдната им работа. Това бяха ик. Генади Генадиев, който бе офикиран за „ставрофорен иконом“ и протойерей Светослав Григоров, който бе отличен с икономско звание.

В края на богослужбата викарият изказа пастирско слово върху евангелското четиво, поздрави отличените духовници и отправи пожелание за здраве и благодатни успехи като преподаде архипастирския благослов на Българския патриарх Неофит.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK