Има обвинен за пожара в Реброво

Снимка: Infomreja.bg, архив

Засегнати са 40 декара тревни площи и иглолистна гора

Районната прокуратура в Своге привлече обвиняем за палеж на иглолистната гора в с. Реброво.

Под ръководството на прокуратурата се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 331, ал. 1, вр. чл. 330, ал. 1 от от Наказателния кодекс.

Около 13:40 ч. на 20.08.2019 г., в с. Реброво, община Своге, махала „Ямата“, било запалено имущество със значителна стойност – тревни площи и иглолистна гора, собственост на Държавно горско стопанство – Своге.

Незабавно е бил извършен оглед на местопроизшествието. Засегнатият имот е с площ 40 декара и обем от 720 куб. м дърва – бор.

В хода на разследването е бил установен извършителят на престъпното деяние – С.К. Същият е бил задържан, като му е било повдигнато обвинение за непредумишлен палеж.

Продължава разследване и по друго досъдебно производство, водено от Районна прокуратура – Своге, относно запалени на 18.08.2019 г. необработваеми тревни площи и храсна растителност в махала „Голяма поляна“ в с. Реброво.

Имуществото също е собственост на ДГС – Своге. Към настоящия момент по това дело няма привлечени в качеството на обвиняеми лица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK