На 8-и февруари курортът Семково събира почитателите на зимата

Снимка: Община Белица

За пета поредна година ще се проведе зимен празник „Белица – Семково“

За пета поредна година зимен празник „Белица – Семково“ 2020 се организира и провежда под патронажа на кмета на Община Белица - Радослав Ревански.

Чудесно настроение, много емоции в прекрасен зимен ден ще съпреживеят любителите на българската народна песен, представена от Мария и Магдалена Филатови. Със своето откровение „Без любов не се живее“, с прекрасната мелодия на Македонския край и с танцова група „Накит“, сестри Филатови ще завладеят сърцата на млади и стари.

Кукери със страшни маски ще прогонят злите духове от първият планински курорт в България – Семково, ще танцуват за късмет, плодородие и благоденствие.

Вярва се, че колкото повече „удари” получиш от маскираните кукери, толкова по-надалеч ще стои злото от теб.

Ансамбълът за народни песни и танци при Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ ще представи местния и пирински фолклор.

Любителите на ски спорта ще имат възможност отново да се състезават в организирания ски слалом.

За учащата се младеж във всички училища от общината на 13.01.2020 стартират конкурсите за есе и рисунка посветени на именития планински курорт с тема „Семково през погледа ми“. Творчеството на младите таланти ще се приема до 31.01.2020 в читалище „Георги Тодоров 1885 – Белица.

В конкурса за есе право на участие имат ученици от гимназиалния етап - VIII - XII клас.

В конкурса за рисунка право на участие имат учениците от прогимназиалния етап - V - VII клас.

За първите места в конкурсите за есе и рисунка Община Белица е осигурила атрактивни награди. Участниците в ски слалома ще се борят за призовите три места.

Кметът на Община Белица приканва любителите на ски спорта от Благоевградски регион за участие в ски слалома в зимен празник „Белица –Семково“ 2020.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK