Четирима от кметовете в община Сатовча започват шестия си мандат

Снимка: Infomreja.bg

В две от селата ще има балотаж

Начело на община Сатовча за шести пореден мандат ще бъде д-р Арбен Мименов от ДПС. За него са гласували 7 368 души, което е 88, 53 процента от избирателите.

За шести мандат спечелиха изборите и кметовете на Ваклиново, Крибул и Фъргово – Пламен Братанов, Ибраим Шишков и Венцислав Кацаров, и тримата от ДПС.

Досегашните кметове си запазват и селата Вълкосел, Годешево, Долен, Кочан, Осина, Плетена и Туховища.

Във Вълкосел за втори мандат кмет остава Сюлейман Арнаудов от ДПС, който нямаше с кого да се конкурира на изборите и ги спечели с гласовете на 1 059 свои съселяни.

В Годешево Евелина Чолакова от ДПС спечели 267 гласа и излезе пред двамата си опоненти. Така тя започва третия си мандат.

Колежката и Валентина Мицикулева от Долен победи опонента си с получените 137 гласа, които и позволяват за четвърти път да застане начело на селото.

С победа се поздрави и досегашният кмет на Кочан – Юрий Моллов, от ПП ГЕРБ. С получените 749 гласа той започва своя трети мандат.

Новият стар кмет на село Осина е Славчо Хаджиев от ПП ГЕРБ. Вчера той спечели поредния си мандат със 195 гласа.

В Плетена за втори мандат начело на кметството ще бъде Радослав Кълков от ДПС. Подкрепата за него беше почти пълна – 98 процента!

 Кметството в Туховища за трети път ще оглави Шукри Шукриев от ПП ГЕРБ, който излезе пред опонента си с 281 гласа.

Нов кмет ще има село Слащен. Това е Симеон Лавчиев от Движение България на гражданите – ДБГ. Подкрепиха го 447 души , а представителя на ДПС – Айше Мазгалджиева – 424.

В две села от общината ще се проведе балотаж. В Боголин досегашният кмет Бисер Караилиев от ПП ГЕРБ, който вчера получи 101  гласа, ще влезе в надпревара с Албен Летков от ДПС, за когото гласуваха 91 избиратели.

За кметското място в Жижево ще се състезават Малин Койруков от ДПС, получил подкрепа от 104 свои съселяни, и Виктор Биджеков от ПП ГЕРБ, за когото са гласували 69 души.

В местния парламент в Сатовча ще доминира ПП ГЕРБ, за която гласуваха 2 878 души. След нея се нарежда ДПС с 2 370 гласа. На трето място по брой гласове е Национално движение за права и свободи – 1678 гласа. Следват БСП за България – 627 гласа, ПП ВМРО – Българско национално движение – 446 гласа и Движение България на гражданите – ДБГ – 189 гласа.

 

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK