5-годишната Карина от Кюстендил се нуждае от средства, за да проходи

Снимки: Личен архив

На благотворителен щанд за мартеници събират средства за лечението на момиченцето

5-годишната Карина Димитрова от Кюстендил се нуждае от средства за поредица терапии с робота Локомат, които ще й помогнат да може да ходи самостоятелно и да използва лявата си ръчичка. Момиченцето е родено с проблеми в развитието. Диагностицирана е с Детска церебрална парализа, левостранна параплегия, недоразвито сляпо ляво око, както и синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.

„Имаме надеждата, че с поредица от терапии с Локомат ще й позволят по - гладък преход към детската градина, училище и за в бъдеще - самостоятелен живот. Първата терапия, насочена към заздравяване на краката й вече протича, но последователни терапии ще са необходими, както и такива, фокусирани върху лявата ръка. 

Благодарни сме за всички дарения, тъй като ще помогнат на Карина да води един по - пълноценен живот“, обясняват близки на детето. Първият курс на лечение ще бъде 12 седмици, 48 броя терапии за долни крайници на стойност 4, 800 €. След това й предстой курс за горни крайници на същата стойност.

В тази връзка днес на площад „Велбъжд“ в Кюстендил се организира благотворителна кампания в помощ на детето. Поставен  е щанд за мартенички, средствата от които ще бъдат дарени за лечението на 5-годишната Карина.

Всеки, който реши да помогне на семейството може да го направи чрез дарение на Банкова сметка: Общинска банка АД, IBAN BG 87 SOMB 9130 10 69756501, BIC SOMBBGSF, титуляр Карина Детелинова Димитрова, PayPal: [email protected]

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK