Събират средства за лечението на млад мъж от Дрен

Снимки: Личен архив

“Дайте шанс на съпруга ми да оздравее и да вижда синът ни как расте”, призовава съпругата му във Фейсбук

На 30 август (неделя), на стадиона в радомирското село Дрен, ще се проведе благотворителен турнир по футбол в подкрепа на Димитър Борчев, който е на 29 години и е диагностициран с тежката диагноза мозъчен тумор. Инициативата за футболния турнир е на негови приятели.

Младият мъж, който е от село Дрен, има съпруга и дете. ”Историята на Димитър започна на 21-ви юли тази година, когато беше диагностициран с мозъчен тумор, след като получи припадък, съпроводен с гърч пред мен и 17 месечния ни син. Това беше най-страшният момент в живота ни, когато се чувстваш най-безпомощен и си мислиш, че се случва най-лошото с човека до теб.

След като най-големите ни страхове се потвърдиха и чухме диагнозата мозъчен тумор (Glioma), животът ни се преобърна. Моля ви, дайте шанс на съпруга ми да оздравее, да бъде с нас и да вижда синът ни как расте!”, пише съпругата му Цветелина Борчева във Фейсбук.

След многократни консултации, мнения и препоръки от неврохирурзи в България и чужбина, най-адекватното и ефикасно лечение за Димитър би било в болница в Хановер, Германия. Сумата, която трябва да се заплати в най-кратък срок, е непосилна за семейството му – 60 000 евро.

Семейството, близките и приятелите на Димитър молят всеки, който има възможност, да помогне при събирането на сумата, за да може да се осъществи жизненоважната за него операция.

Програмата на футболния турнир ще започне в 16:00 ч. с женски футболен турнир на малки вратички. В 16:45 ч. ветерани ще премерят сили с млади надежди. В 17:30 ч. за удоволствие на зрителите ще се изпълняват дузпи. В 18:00 ч. е предвидена контролна среща между отборите на “Верила” – Дрен и “Спортист” – Драгичево.

По време на събитието ще бъдат осигурени храни и напитки, като сумата от продажбата им ще бъде дарена за лечението на Димитър.

Паралелно с инициативата за футболен турнир, кутии за дарения за лечението на младия мъж ще бъдат поставени в различни търговски обекти в село Дрен.

Всеки, който има желание да помогне за лечението на Димитър, може да се включи и с паричен превод по следната сметка:

IBAN-BG76BGUS91601008257300

BIC-BGUSBGSF

Велизар Димитров Борчев

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK