Самолечението на COVID-19 с хинин било безотговорно

Снимка: Infomreja.bg

Тримата излекувани от коронавирус у нас са оздравели благодарение на стандартни медицински мерки

Тримата излекувани от коронавирус у нас са били с относително леко клинично състояние и са оздравели благодарение на стандартни медицински мерки. Това обясни пред Bulgaria ON AIR медицинският директор и кардиолог в УМБАЛ "Аджибадем Сити Клиник", проф. Иво Петров.

По негови думи създаването на специфична таргетна терапия ще отнеме 2 години. Той обясни, че неслучайно се обръща внимание на медикаменти с друго стандартно приложение до момента.

Проф. Петров поясни, че хлорохинът лекува, тъй като възпрепятства проникването на вируса в човешките клетки. Той подчерта обаче, че тези медикаменти трябва да бъдат приемани в болнична обстановка и е абсолютно безотговорно да се използват от хората за самолечение.

Медикът посочи, че хлорофинът е производен на хинина. У нас по негови думи хининът е употребяван като антималарийно средство повече от 50 години, а в световен мащаб - повече от 70 години.

В момента обаче въпросните медикаменти са спрени на европейско ниво, тъй като са намерени други противовъзпалителни и антималарийни лекарства с по-малки странични ефекти. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK