Бараково и Заводът с дарение за Криска от Кочериново

Снимки: Личен архив

Със средствата от Богоявление подпомагат лечението на 14-годишното момиче

Бараково и квартал „Заводът“ дариха събраните средства от Богоявление за 14-годишната Криска от Кочериново, която пребори рака, но й предстои нова битка – да запази зрението си. Младежите за втора поредна година проявяват жест към момичето, което се нуждае от средства, за да продължи лечението си. 

„Благодарим за дарението, което направихте! За пореден път вие доказахте, че сте млади хора с големи сърца!“, обяви майката на Кристиана Кирилова, Десислава Чанева.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, на 25 септември 2017 г. на Криси откриват тумор в малкия мозък. Веднага лекарите предприемат лечение, а седмица по-късно следват две операции.

„На пръв поглед всичко вървеше по план, но на контролния преглед се установи, че туморът е пораснал. Последва трета животоспасяваща операция. За съжаление, по време на операцията беше увреден нерва на дясното око. Криска разви язва на роговицата - кератит и впоследствие загуби зрението си.

Въпреки поредното тежко предизвикателство, ние бяхме обнадеждени и вярвахме, че резултатите на следващия преглед ще са положителни“, разказва Десислава Чанева.

За съжаление, контролното ЯМР потвърждава, че лечението не действа, а туморът е пораснал. 

Семейството на момичето получава надежда от турските лекари в клиника "КОЧ", където с гама нож туморът е овладян. Вече на Криска е направена и трансплантация на роговица, но лечението й продължава. Само преди броени дни навръх Бъдни Вечер и Коледа тя претърпя 3 операции в Турция, като лечението й продължава.

Ето как можете да помогнете на семейството на Криси:

BG34UBBS80021451625210
Банка ОББ
Титуляр: Десислава Чанева

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK