Близо 900 000 лева залагат в бюджет 2018 за улица "Възрожденска" в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

В началото на днешното заседание изказване направи Ралица Петкова, представител на живеещите на ул. „Възрожденска“ в Благоевград, по повод асфалтиране на улицата. Кметът Атанас Камбитов потвърди включването на улица "Възрожденска" в инвестиционната програма за 2018 г. Предвиденият бюджет по сега съществуващия работен проект е 868 хиляди лева, включващ изграждане на подпорни стени, полагане на ВИК мрежа, пътна настилка и улично осветление.

Близо 900 000 лева ще бъдат заложени в бюджета за 2018 година за изграждане на ул. „Възрожденска“ в IV микрорайон. Това заяви на днешното заседание на Общинския съвет кметът Атанас Камбитов след изказване на местната жителка Ралица Петкова, която постави въпроса за асфалтирането на улицата. 

Той поясни, че улицата ще бъде направена по действащия регулационен план, приет през 2001 година. Предвидено е да бъдат положени ВиК мрежи и съоръжения, да бъдат направени подпорни стени, асфалтиране и осветление.

На въпрос на жители, живеещи в района, по какъв начин може да бъде изменен регулационният план, градоначалникът поясни, че процедурите могат да отнемат около 2 години време.

„За улица „Възрожденска“ има изготвен работен проект, отчуждителните мероприятия на място също са направени, по действащата регулация. Tази година в IV микрорайон са заложени 6 улици по ОП „Региони в растеж“. Още две са залегнали в инвестиционната програма на Община Благоевград. В следващите 2-3 години усилията ни са концентрирани върху изграждане на инфраструктурата в IV микрорайон“, каза още кметът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK