За децата в риск от община Гоце Делчев отново има безплатен топъл обяд

Снимка: Infomreja.bg, архив

Той е осигурен от ОКБППМН и училищата

Вече четвърта учебна година Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Гоце Делчев, съвместно с училищата, подкрепя деца в риск, като им осигурява безплатен топъл обяд. Общинската комисия поема частта от разходите, която би следвало родителите да заплащат.

Подкрепата е насочена към деца сираци или с един родител, към ученици, застрашени от отпадане от училище, или произхождащи от социално слаби семейства.

Условието за участието на децата в програмата е те да посещават редовно училище и да имат добро и примерно поведение в него и в обществото.

Училищата създават организация за проучване на социалните нужди на своите ученици и когато класните ръководители установят наличие на риск, те подават информацията до директорите, които от своя страна изпращат ежемесечни заявки към Общинската комисия за БППМН.

Децата се хранят заедно със своите съученици в столовата на училището или чрез кетъринг /където няма столова/.

Тази година програмата стартира още в началото на първия срок - от 5-ти октомври. Заявки за участие в нея вече са изпратили трите основни училища в града и училищата в селата Борово и Баничан.

Общият брой на децата, включени в програмата, е 92, като тя е отворена през цялата учебна година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK