Плажът в Росенец вече със свободен достъп

Снимка: БТА

Оградите с надпис "строителен обект" са изместени

Вече има свободен достъп до плажа в Росенец. Активисти на "Демократична България" днес направиха изненадваща проверка дали огради препречват достъп до ивицата, но загражденията се оказаха преместени, съобщи БНР.

Оградите с надпис "строителен обект" са изместени, за да може да се преминава край тях от общинския път през държавен имот, част от който е бетониран. 

Христо Иванов отправи конкретни искания към кмета на Бургас, че ако тази ограда не бъде премахната или сложена по границата на имота с ясна табела, ще организират ново масово плажуване.

Другото им искане е кметът да каже каква отговорност смята да понесе за това, че е излъгал, че този път не води до плажа.

От община Бургас са отговорили с писмена позиция, че след тяхна проверка на 29 юли са установени нарушения в процедурите и са разпоредили премахване на оградата.

Ако не бъдат предоставени всички документи, свързани със строителните дейности, и въвеждането на сградите в експлоатация, администрацията ще забрани ползването на постройките.

Лидерът на "Да, България!" подчерта, че ясно се вижда, че в момента строителни дейности не се осъществяват.

Припомняме, че преди 7 дни общинa Бургac cи върна oбратно пътя до парк "Росенец". Оказало се, че "заличената" с решение на общинския съвет улица не само не свършва "в нищото" , а има продължение, стигащо до морския бряг.

След измерване, извършено от сертифициран геодезист, станало ясно, че на това място е изградена залята с бетон отсечка, която достига до плажа под сараите.

Самото бетонно продължение на общинския път било разположено върху терен, публична държавна собственост.

Припомняме, че на 11 юли симпатизанти на ДПС плажуваха масирано на "Росенец". Това се случи след като бившия правосъден министър Христо Иванов и негови привърженици, които се опитаха преди дни да плажуват там и да поставят българското знаме, бяха грубо избутани от охранители на НСО, а българският трикольол бе съборен на земята от охранителите./ news.bg

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK