На 12-и септември изслушват кандидатите за председател на Административния съд в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg, архив

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет насрочи процедурите за изслушване на кандидатите за административни ръководители на пет съдилища в страната.

На 12.09.2017 г. ще бъдат изслушани допуснатите кандидати за председател на Административен съд – Кюстендил. На 26.09.2017 г. е насрочен изборът на председател на Административен съд – Кърджали. Изслушването на кандидатите за административен ръководител на Административен съд – Перник и на Административен съд – Разград ще се проведе на 05.09.2017 г. Изборът на административен ръководител на Районен съд – Перник е планиран за 19.09.2017 г.

На основание чл. 194а, ал. 2 от Закона за съдебната власт, Колегията допусна кандидатите до участие в обявени с нейно решение по протокол № 22/30.05.2017 г. процедури за избор за заемане на длъжността „административен ръководител – председател“ тези съдилища.

До участие в процедурата за избор на административен ръководител – председател на Административен съд – Кюстендил са допуснати Иван Христов Демиревски – съдия там, и Даниела Любомирова Петрова – заместник на административния ръководител – заместник-председател на съда.

При проведеното след изслушването им гласуване на 25-и април тази година Даниела Петрова получи 5 гласа подкрепа, а вотът за Иван Демиревски бе 6 гласа „за“.

В процедурата за избор на административен ръководител – председател на Административен съд – Кърджали са допуснати за участие Ангел Маврев Момчилов – председател на Районен съд – Кърджали, и Иван Илиев Йорданов – съдия в Районен съд – Крумовград.

Ивайло Емилов Иванов – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Административен съд – Перник, е допуснат до участие в процедурата за избор на председател на Административен съд – Перник.

Светла Петкова Робева – съдия в Окръжен съд – Разград, е допусната до участие в процедурата за избор на административен ръководител – председател на Административен съд – Разград.

В процедурата за административен ръководител – председател на Районен съд – Перник, са допуснати до участие Лора Рангелова Стефанова – Иванова - заместник на административния ръководител – заместник-председател на съда, Светослава Иванова Алексиева – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на съда, и Михаил Ангелов Алексов – административен ръководител – председател на Районен съд – Трън.

Списъкът с допуснатите до участие в избора кандидати на основание чл. 194а, ал. 4 от ЗСВ се обявява на интернет сайта на ВСС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK