Младите червенокръстци от Огняново отбелязаха Деня на Земята

Снимки: БМЧК-Огняново

Нямаше как БМЧК - Огняново, да не се включи  активно и тази година със свое мероприятие, посветено на Деня на Земята – 22. април.

По този повод младите и много активни червенокръстци заедно с кмета на селото Димитрия Гюрова, която е и председател на доброволческата организация, изчистиха нахвърлените боклуци в най-замърсените места в селото.

Те събраха и изхвърлиха голямо количество боклук от въпросните места, които буквално светнаха и вече са чисти.

„Нека всеки един човек от Огняново,  общината и планетата Земя да помогне за опазването на красивите места, където живеем, и да даде своя принос за да опазим чиста заобикалящата ни среда и дори да я направим още по привлекателна и по-добра“, бе днешният призив на младите доброволци, който отправиха към съселяните си и човечеството.  

Само преди дни - на 19.04., за поредна година жителите на Огняново отбелязаха празника на село си, който бе в рамките на празниците на  община Гърмен.

Представителите на БМЧК отново бяха център на празника като се представиха с невероятен  базар с домашно приготвени различни видове  сладкиши, банички, пити, мъфини и др. Всичко от базара бе разпродадено   за броени минути.

Тази година програмата за празник на Огняново бе поверен изцяло в ръцете на подрастващите от селото. Освен кулинарния базар на младите доброволци от Червения кръст с невероятен концерт най-малките от  местната детска градина украсиха  празника и обраха овациите на местните жители и гостите на селото, които се насладиха на техните изпълнения и талант.

 

КОМЕНТАРИ

123408:05 - 23.04.2018
Какво е дрямала кметицата преди та не си е събрала боклуците в селото
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK