Мъртво пиян студент удари охранител, санитар и полицай

снимка: infomreja.bg, архив

19-годишен мъртво пиян студент буйства в отделение на МБАЛ-Благоевград, удари охранител, ритна санитарка, посегна и на полицай, съобщи БГНЕС.

Сигналът за двама мъртво пияни младежи, изпаднали в безпомощно състояние е подаден към 2.30 часа тази нощ от центъра на Благоевград. 19-годишният В.П. от село Струма, община Сандански, и негов приятел, който бил без документи, са открити при цветарския магазин до банка ДСК. Двамата били мъртво пияни.

Снощният вторник в благоевградските нощни заведения бил „вечер на студента”, в която веднъж месечно им сервират  алкохол на промоционални цени. От „промоцията” двамата така се „насвинили”, че едвам са транспортирани до Спешно-приемно отделение на МБАЛ.

В шокова зала, при опита да го сложат на системи и измерят кръвното, В.П. започнал да буйства. При опита да бъде качен на носилката-количка и отведен да изтрезнее в една от залите на отделението, 19-годишният студент ударил с лакътя притеклия се да помогне охранител Николай Д. Той отнесъл един удар в горната устна.

След като охранителят му кръстосал ръцете, със свободните крака пияният младеж ритнал в слабините санитарката Кирилка Б. Понеже „студентът” продължил да буйства, била извикана полиция. Тогава студентът започнал да налага с ръце и един от полицаите. След като бил респектиран от служителите на реда, младежът бил закопчан с белезници и отведен в ареста на Първо РУП.

Освен алкохол двамата са пили и енергийни напитки, до такава степен се били освинили, че били изпуснали тазовите си резервоари.

Преди двамата младежи, в отделението е приета и мъртво пияна студентка, която с бутилка водка отпразнувала пренасянето си в нова квартира. След като линейката стоварила пияните младежи, девойката била отпратена вкъщи.

Случаят от тази нощ поставя отново на дневен ред крещящата нужда от изтрезвител в студентския Благоевград. Приеманите и обгрижвани „пациенти” пречат на нормалната работа на персонала на Спешно-приемно  отделение, които са длъжни да обслужват най-тежките случаи ден и нощ. Една трета от преминаващите през отделението обаче са от млади и неопитни, до закоравели пияници. 70 процента от тях са рецидивисти, събирани по улици и паланки, коите дежурните познават до болка.

 

КОМЕНТАРИ

ДАНАКОПЛАТЕЦ16:48 - 17.10.2012
А ТОЗИ ПЛАТИ ЛИ СИ РАЗНОСКИТЕ ЗА ОКАЗАНАТА МЕДПОМОЩ ИЛИ Е СОЦИАЛНО СЛАБ ПАРИ ЗА КРЪЧМИ ИМАТ А ЗА ЗДРАВНА НЯМАТ ;ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИ МЪРТВО ПИАНИ ПОТЪРСИЛИ ПОМОЩ СЛЕД ТОВА ДА СИ ЗАПЛАЩАТ РАЗНОСКИТЕ ЗА ЛИНЕЙКА ЛЕКАР И МЕДСПИЦИАЛИСТ ПЛЮС ТРУДА НА ТЕЗИ В СПЕШНО ПРИЕМНИТЕ ОТДЕЛЕНИЯ!tur
Владимир14:09 - 17.10.2012
Класиика...
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK