Съдят 44-годишната учителка, карала пияна

Снимка: БНТ

Шофьорката била с изтекла книжка

Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо производство спрямо Т.Д., на 44 г., за това, че на 12 февруари 2020 г., в гр. Хисаря, обл. Пловдив, е управлявала моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Опел Корса“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила на хиляда, а именно 1,85 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер Алкотест“ – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че вечерта на 11 февруари 2020 г., обвиняемата излязла със свои познати, като употребила алкохол и се прибрала в дома си около 4 часа на 12 февруари 2020. Починала си едва няколко часа и се приготвила, за да отиде на работа като учител. На 12 февруари 2020 г., към 8,05 часа, в гр. Хисаря, обл. Пловдив,  Т.Д. шофирала лек автомобил, марка „Опел Корса“, като била спряна от полицейски служители със стоп-палка за проверка. Те изпълнявали служебните си задължения във връзка  с провеждането на Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Пловдив по линия на безопасността на движението.

Обвиняемата Т.Д. представила свидетелство за управление на автомобил, което било с изтекъл срок на валидност през юли 2019 г.  При извършена проверка с техническо средство „Дрегер Алкотест“, уредът отчел концентрация на алкохол – 1,85 на хиляда. По делото са приложени справки, разпитани свидетели и др. Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи заседание. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK