Мъжът от Крайници продължава да е на командно дишане

Къщата на Димитър Димитров в село Крайници, снимки: infomreja.bg

Няма съществена промяна в общото състояние на Димитър Димитров от дупнишкото село Крайници, който вчера се самозапали пред президентството с бензин, съобщиха от "Пирогов".

Димитър продължава да бъде на командно дишане и е с опасност за живота. Днес ще му бъде направена нова превръзка и по-нататъшното лечение ще бъде в зависимост от състоянието му. Претърпеният инфаркт преди две седмици също би могъл да усложни лечението му. Той е с високо артериално налягане, но показателите се нормализира, съобщи БГНЕС. Проблемът е с дихателната система в резултат на вдишването на пушените газове и от болницата смятат, че може би от там ще произтекат някакви усложнения.

52-годишният Димитър Димитров се запали около 13,30 часа вчера пред президентството. Той е с 25% изгаряния на цялата глава, шията, гърдите и пръстите на двете ръце.

Първоначално мъжът е стоял до фонтана пред президентството и не се е движел, разказаха свидетели на инцидента. След минута просто е пламнал.

Мъжът има ковачница в с. Крайници, Дупнишко. Около мястото, където се е запалил, имаше разхвърляни визитки. Самозапалил се е с бензин. Служители на НСО са го видели и са го угасили.

Това е четвъртият подобен случай за последния месец. Първият случай бе на млад мъж, който се самозапали в центъра на Велико Търново, за съжаление той почина. Вторият беше 36-годишният Пламен Горанов от Варна, който се самозапали пред Община Варна в знак на протест срещу управлението на ГЕРБ, техният кмет Кирил Йорданов и групировката ТИМ.

Състоянието на Пламен беше много тежко, той бе поставен в медикаментозна кома и лекарите се бориха за живота му. Във Варна и страната организираха десетки акции за кръводаряване, за да се помогне на Пламен. Той почина на националния ни празник - 3 март около 20 часа от полиорганна недостатъчност.

53-годишният Венцислав Асенов Василев се самозапали в сградата на община Раднево на 26 февруари. Когато влязъл в сградата на общината мъжът се обърнал към служителката на пропуска и казал: "Искаш ли да се запаля", след което лумнал в пламъци. Общинари смятат, че се е полял с бензин точно преди да влезе в сградата. Охранител на общината скочил да гаси мъжа, но пламъците бързо го обхванали. Разнесъл се силен дим в коридорите на общината. Веднага пристигнала и линейка, но Венцислав вече имал тежки изгаряния. На 10 март Венцислав Василев почина от тежките изгаряния. /БГНЕС/

 

Къщата на Димитър Димитров в село Крайници, снимки: infomreja.bg
Къщата на Димитър Димитров в село Крайници, снимки: infomreja.bg
Къщата на Димитър Димитров в село Крайници, снимки: infomreja.bg
Къщата на Димитър Димитров в село Крайници, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK