Мъж удари авера си с мотика, борят се за живота му

Снимка: Infomreja.bg

Видинчанин удари полицай

На 22.08. около 18 ч. на ул. „Страцин“ в Търговище неизвестен извършител чрез нанасяне на удар с мотика в областта на главата е причинил тежка телесна повреда на 62-годишен мъж от същия град. Пострадалият е настанен в интензивното отделение на МБАЛ-Търговище с черепно-мозъчна травма, с опасност за живота му.

След проведени в РУ-Търговище, незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че извършител на деянието е 31-годишен мъж от Търговище, известен на полицията с предишни свои криминални действия. Същият е задържан в РУ-Търговище, на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Впоследствие е привлечен в качеството на обвиняем и срокът на задържането му е удължен до 72 ч с постановление на наблюдаващ прокурор. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 128, ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на управлението.

21-годишен видинчанин е бил задържан късно снощи за извършено престъпление по чл.131, ал.2 от Наказателния кодекс. Около 22.40 часа, в близост до заведение на ул. “Дунавска“ в областния град, патрулиращи полицаи спрели за проверка младия мъж. Без видима причина той  станал агресивен и ударил с юмрук в лицето единия униформен. При последвалите действия на другия полицай била причинена охлузна рана на долен крайник. На мястото пристигнал и дежурен автопатрул.

Видинчанинът бил задържан и приведен в полицейския арест за срок до 24 часа. Работната по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK